Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenrugfilet met citroen-roomsaus recept
Hazenrugfilet met citroen-roomsaus recept

Hazenrugfilet met citroen-roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Smelt de helft van de boter en voeg al roerend de bloem toe. Laat het geheel 2 minuten garen. Voeg de wildfond al roerend toe en breng het geheel aan de kook en laat de saus op laag vuur pruttelen. Verhit een droge koekenpan, voeg de citroenrasp met suiker toe en laat het geheel karameliseren. Blus het af met citroensap. Voeg het citroenmengsel al roerend toe aan de saus en breng het aan de kook. Voeg al roerend de room met resterende boter toe aan de saus. Breng de saus op smaak met zout en houd hem warm. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bestrooi de hazenrug met zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets aan beide kanten bruin. Leg de filets in een ovenschaal en laat ze in 8 minuten garen. Serveer de filets in plakken met de warme citroen-roomsaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenrugfilet met citroen-roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven