Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenrugfilet in bladerdeeg op Thaise wijze recept
Hazenrugfilet in bladerdeeg op Thaise wijze recept

Hazenrugfilet in bladerdeeg op Thaise wijze


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200C. Heb je een 2de oven, verwarm deze dan voor op 90C. Verhit 25 gram roomboter in de sauteuse. Zet het vuur laag, strooi de bloem erover en roer de klontjes eruit met een houten lepel. Zet het vuur wat hoger en voeg beetje bij beetje de fond toe. Roer goed door totdat een smeuge massa zonder klontjes ontstaat en voeg dan pas weer een scheutje fond toe. Voeg het tamarindewater toe en roer goed door. Zo ook de hoisin sauce, de red curry paste en de Kikkoman. Voeg de gedroogde paddenstoelen toe en laat de saus ca. 20 minuten garen op een laag vuurtje, deksel op de pan. Heb je het eekhoorntjesbrood vers kunnen krijgen, dan zijn 8 minuten voldoende. Verhit ondertussen 15 gram roomboter in een koekenpan. Bak hierin de hazenrugfilets snel bruin: ongeveer 1,5 minuut per zijde. Neem de filets uit de pan, leg ze op een voorverwarmd bord, bestrooi ze met een beetje peper en zout, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze apart in de voorverwarmde oven bij 90C om na te garen. Blus de braadjus af met een beetje water en voeg toe aan de saus. Vorm van de bladerdeeg 4 bakjes en bak ze af in de oven bij 200C gedurende 10 minuten. Maak de saus af door er een scheut Vecchia Romagna bij te doen. Goed doorroeren en even laten mee sudderen, zodat de alcohol kan verdampen. Eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen. Was de appels en snijd er 4 schijven zonder klokhuis vanaf. Leg deze schijven op 4 voorverwarmde borden. Plaats elk bord 30 seconden in de magnetron bij 750 Watt. Druppel een beetje honing op de appel en bestrooi licht met wat kaneelpoeder. Plaats op elk bord een bakje van bladerdeeg. Vul de bakjes voor driekwart met de saus. Snijd de hazenrugfilets in schijfjes en doe deze in de bakjes van bladerdeeg. Bedruip het geheel als laatste met een beetje saus en dien meteen op. Geef er een glas stevige rode wijn bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenrugfilet in bladerdeeg op thaise wijze recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hazenrugfilet in bladerdeeg op Thaise wijze heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Een mooi recept smaakt erg goed hiermee kan je voor de dag komn
    Jaccor gaf dit recept op 30 oktober 2014 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven