Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hazenbout in dikke groentewijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De haas insmeren met zout en peper. Aanbakken in boter en olijfolie. Voeg toe de uien, wortelen, de in plakjes gesneden knoflook, de champignons, de bleekselderij en de aardappelen. Even lekker mee bakken/pruttelen. Dan afblussen met de rode wijn. Voeg ook de salieblaadjes en de ander gekozen kruiden toe. Laat alles tegen de kook aan komen en laat de stoofpot lekker zo'n half uur stoven. Voeg dan de bouillon toe naar smaak, steeds proeven of de smaken juist zijn. Gebruik de bouillon in kleine scheutjes. Doe de spekreepjes boven op de hazenbout. Laat het gerecht 4 uur op een heel zacht pitje stoven.
Kook een halfuur voor het opdienen de worteltjes (gesneden in blokjes van 3 cm, de spruitjes en de bleekselderij in stukjes van 1 cm in 15 minuten gaar.
Serveer de haas op een bord en schenk een paar juslepels van de dikke saus over de haas. De rest van de saus in een kom doen. Van alle groentes per bord 3 stuks achter houden en gezamenlijk 15 minuten koken (dit is voor de opmaak van het bordje).
Schik de stukjes groenten (3 per soort) op het bordje.

Serveersuggesties

Lekker bij de spruitjesstamppot (doe deze bij dit gerecht in een kookring zodat een torentje ontstaat).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hazenbout in dikke groentewijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven