Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde fazant met zoete appels, prei en tijm recept
Gevulde fazant met zoete appels, prei en tijm recept

Gevulde fazant met zoete appels, prei en tijm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden C. Spoel de fazant en dep hem droog. Besmeer hem van binnen en buiten met zout. Pel en snipper de ui. Snijd de preien in ringen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Snijd het brood in blokjes. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit een derde van de prei met alle appelblokjes en broodblokjes. Breng het op smaak met zout en tijm. Vul de fazant met het mengsel en sluit hem met cocktailprikkers. Leg de fazant op de rug in een braadslee en leg er plakjes spek over. Bak de fazant in het midden van de oven in 1 uur gaar. Snijd de champignons in vieren. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de rest van de prei. Voeg de champignons toe en bak het geheel 10 minuten op laag vuur mee. Breng het mengsel op smaak met zout en voeg de cranberrycompote toe. Warm het geheel nog even door. Verdeel het champignonmengsel over 4 borden en leg de fazant erop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde fazant met zoete appels, prei en tijm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven