Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ganzenbout met aubergine recept
Ganzenbout met aubergine recept

Ganzenbout met aubergine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de ganzenbouten af en dep ze droog. Rasp de schil van de citroen en wrijf de ganzenbouten met de rasp en zout in. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de bouten in 5 minuten rondom bruin. Bestrooi de bouten met tijm en rozemarijn. Laat het geheel afgedekt op laag vuur 30 minuten smoren. Snijd de aubergines in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine goudbruin. Voeg al roerend de knoflook met tomaten toe. Breng het op smaak met zout en smoor het geheel afgedekt 1 5 minuten. Hak de basilicum en peterselie fijn en voeg van beiden 2 eetlepels door het groentemengsel. Verdeel de ganzenbouten over 4 borden en schep het groentemengsel er om heen. Bestrooi het gerecht met de rest van de basilicum en peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ganzenbout met aubergine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven