Fazant met gebakken appel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Spoel de fazanten en dep ze droog.
  3. Bestrooi ze met .
  4. Snijd de rode in plakjes.
  5. Verdeel de met takjes en knoflook over de borstholte van de fazanten.
  6. Verhit de met in een koekenpan en bak de fazanten rondom bruin.
  7. Neem ze uit de pan en leg ze in een braadslee.
  8. Snijd de appelen in plakjes.
  9. Snijd de in reepjes.
  10. Bak de appelplakjes met in het achter gebleven bakvet en blus het met de witte .
  11. Voeg de met toe en haat het geheel op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  12. Neem de appel met selderij uit de pan en schenk de saus bij de fazanten in de braadslee.
  13. Dek het geheel af met alu-folie en braad de fazanten in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  14. Verwijder de folie en keer de fazanten.
  15. Voeg de appel met selderij toe en laat het nog in 10 minuten bruin roosteren.
  16. Verdeel de fazanten over 4 borden en garneer met het appel-selderijmengsel.
  17. Schep de saus over het vlees.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
115 kcal
5%460 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fazant met gebakken appel