Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met eekhoorntjesbrood recept
Fazant met eekhoorntjesbrood recept

Fazant met eekhoorntjesbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kruid de vogels met peper en zout, bak ze aan op een open vuur in bruisende boter en braad ze roze gaar in een warme oven (ca. 20 minuten) Borstel de boleten, snijd ze bij en deel ze op in kwartjes. Fileer het borstvlees van de fazanten(houd warm) Hak de billen en de karkas grof. Fruit de stukken lichtjes aan, blus met de kalfsjus, de madeira en de room. Voeg het afsnijdsel van de boleten toe, laat half inkoken en zeef dan. Werk de jus af met een beetje citroensap,peper en zout. Laat de paddenstoelen kort bakken in bruisende boter, kruid met peper en zout, enkele druppels citoensap en een teentje knoflook. Dauphineaardappelen: Kook 1 kg aardappelen in water met zout,laat ze enkele minuten drogen. Pureer de aardappelen, voeg 100 gram boter, 1 ei en 5 eierdooiers toe. Maak een soezenbeslag met liter water, 150 gram boter, 125 gram gezeefde bloem, 4 eieren, een beetje nootmuskaat, zout en peper. Meng de puree door het beslag. Vorm met een lepel de aardappeldeeg, wentel even door de amandelschilfers en frituur dan op 180C. Smaak de spinazie af met peper, zout en muskaatnoot en stoof gaar in een klontje boter. Bordschikking: Schik eerst de spinazie, de boleten en de aardappeltjes op het bord, nappeer dan enkele lepels saus, schik hier bovenop de filets van de fazant.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant met eekhoorntjesbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven