Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Fazant in rode wijnsaus met ganzelever


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de ontpitte pruimen in de rode wijn gedurende 24 uur. Kleur de fazant rondom in de boter. Maak de groenten schoon, snijd ze grof en doe bij de fazant. Stoof ze gaar. Bak de ganzelever kort en snijd in dunne reepjes. Vul er de uitgelekte pruimen mee. Verwarm de pruimen terug in de rode wijn en houd ze warm. Schil de aardappelen en maak de knolselderij schoon. Kook beide afzonderlijk. Pureer ze samen. Room en boter bijdoen en afkruiden. voeg nu de rode wijn ( zonder de pruimen) en de pruimenjenever bij de fazant. Laat enkele minuten sudderen. Haal de fazant uit de kom. Voeg de room bij en laat tot de helft inkoken. Voeg er dan de fond bij. Paseer de saus door een fijne zeef en monteer met de boter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit fazant in rode wijnsaus met ganzelever recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven