Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met gembersaus recept
Eendenborst met gembersaus recept

Eendenborst met gembersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de sjalotjes en teentjes knoflook en van elk een apart voor het vlees. Snijd de gemberbolletjes klein. Snijd de eendenborstfilets aan de vetzijde schuin iets in en bestrooi ze met zout. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit 2 sjalotjes met 1 teentje knoflook. Voeg de bloemkoolroosjes, witte wijn en creme fraiche toe en laat het zachtjes zonder deksel 15 minuten koken tot de bloemkool beetgaar is. Bak de eendenborstfilets aan de vetzijde 3 minuten in een koekenpan. Keer het vlees om en van ze nog 2 minuten. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder alu-folie. Voeg de boter toe aan het bakvet en fruit het extra sjalotje en extra teentje knoflook. Voeg de gember toe met de extra witte wijn en laat het op hoog vuur iets inkoken. Pureer intussen het bloemkoolmengsel tot een gladde massa. Schep het bloemkoolmengsel op 4 borden, leg de eendenborst erop en schep de gembersaus erom heen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborst met gembersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven