Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Duo van hert en wild zwijn in jeneversaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 190 C.

De medaillons kruiden met peper en zout.
Daarna in de hete boter snel rondom goed bruin dichtschroeien.
Uit de pan halen en in een braadslee leggen. Giet bijna alle braadboter erover.
Het vlees in de oven van 190 C verder laten braden tot een kern van 56 C.
Bedruip het vlees af en toe met het braadsap.
In de resterende braadboter de sjalotten, knoflook en champignons fruiten.
Afblussen met balsamico en dit laten verdampen.
Daarna de rode wijn en de wildbouillon (fond) toevoegen.
Jeneverbessen pletten en samen met de andere kruiden en specerijen toevoegen.
Kook het geheel iets in. Pureer de saus in de foodprocessor. Verwijder vooraf de jeneverbessen, de tijm en de laurier. Daarna zeven.
De saus eventueel licht binden met een roux.
Het geheel nog even zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met de jenever, peper en zout.
Het vlees uit de oven halen, in aluminiumfolie inpakken en 5 min. laten rusten.
Het vleesvocht uit de braadslee bij de saus doen.
De saus voor het opdienen monteren met de roomboter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit duo van hert en wild zwijn in jeneversaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven