Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vlinderpasta met tomatensaus recept
Vlinderpasta met tomatensaus recept

Vlinderpasta met tomatensaus


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


1. Verhit de olijfolie op matig vuur, in een sauspan met een dikke bodem. Een goed bewaard Italiaans geheim is om de ansjovisfilets al roerend te verwarmen in de olijfolie, tot ze uit elkaar vallen. Je proeft de zilte visjes straks niet meer terug, maar de saus krijgt er wel extra pit van. Geen ansjovis in huis? Gebruik dan voor het hartige effect een half bouillontablet, opgelost in een bodempje water.

2. Fruit nu de ui en knoflook in de ansjovisolie. Zorg dat de olie niet te heet is, want knoflook brandt gemakkelijk aan. Als de uitjes glazig zijn, kunnen de bliktomaten met sap erbij. Laat de tomaten op laag vuur stukkoken. Roer af en toe en druk grote stukken tomaten stuk met de achterkant van een houten lepel. Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout en eventueel wat suiker.

3. Zet het vuur laag en laat de saus nog zeker 30 minuten zachtjes inkoken (hoe langer, hoe beter, dus een uur mag ook). De saus is perfect als de olijfolie boven komt drijven. Scheur op het laatste moment de blaadjes basilicum boven de pan in stukken en roer eventueel nog een scheutje (Italiaanse) olijfolie extra vierge door de saus, voor de smaak.

4. Kook tijdens het inkoken van de saus de vlinderpasta in ruim water met flink wat zout beetgaar. Giet de vlinderpasta goed af, want te veel water bij de saus doet afbreuk aan de smaak. Doe de vlinderpasta bij de saus (niet andersom!) en schep alles op hoog vuur nog één keer om. Serveer de vlinderpasta met tomatensaus in diepe (pasta)borden en garneer met de kaaskrullen.

Serveersuggesties

U kunt ook gehaktballetjes toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vlinderpasta met tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven