Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vlaamse runderstoof recept
Vlaamse runderstoof recept

Vlaamse runderstoof


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de helft van de prei in dunne ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm. Bestrooi het Vlees met peper en braad het in een braadpan rondom in de boter. Bak de preiringen en de knoflook 1 minuut mee. Voeg de wortel, tijm, laurierblad, bier en 100 mililiter kokend water toe. Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur laag en Laat het geheel afgedekt (op een vlamverdeler) ongeveer 2 uur en 30 minuten sudderen, of tot vlees gaar is. Schep het zo nu en dan om en voeg, indien nodig, wat water toe. Bestrijk het brood met mosterd en leg het bij het vlees in de pan. Voeg de stukken prei toe. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen tot de prei beetgaar is; schep het zo nu en dan om en zorg dat het brood goed met het vocht mengt. Breng het op smaak met royaal zout en peper. Lekker met gekookte aardappels.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vlaamse runderstoof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven