Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vitello tonnato recept
Vitello tonnato recept

Vitello tonnato


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon, maar pel ze niet. Spoel de selderij en de wortel af. Schrap de wortel. Snijd de wortel en selderij in stukken. Spoel het vlees af en dep het droog. Kook het vlees met de groente, het laurierblad en een paar peperkorrels ca. 1,5 uur op laag vuur in 1,5 liter water met zout. Laat het vlees afkoelen. Leg het in een schaal en schenk de witte wijn erover. Voeg zoveel bouillon toe dat het vlees onderstaat. Zet de schaal afgedekt 12 uur in de koelkast. Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn met de ansjovis (in de keukenmachine of met de mixer). Roer er olijfolie, citroensap en peper door, tot het mengsel even dik is als mayonaise. Haal het vlees uit de marinade. Snijd het in dunne plakken en leg het op een schaal. Schep de saus erop en strooi de kappertjes erover. Dien het gerecht meteen op.

Allergenen Informatie

Voor dit vitello tonnato recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vitello tonnato heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Voor een leek is dit recept gedoemd te mislukken. Er moet veel duidelijker worden gezegd dat de olie er in dunne straaltjes in moet zoals je een mayonaise maakt.
    Nicole Hofman gaf dit recept op 11 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven