Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensvleeskerrie recept
Varkensvleeskerrie recept

Varkensvleeskerrie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de vleesblokjes rondom bruin in een beetje olie en zet ze apart. Fruit de ui en de knoflook in wat olie. Doe de kerriepasta, laos, gember, sereh, koenjit en daon salam erbij en sudder 5 minuten op laag vuur. De laatste 2 minuten de tomaat erbij doen. Roer het vlees erdoor en bak 5 minuten. Voeg 400 milliliter water, de santen, rozijnen, bleekselderie en het water toe. Roer goed door en zet de afgedekte pan gedurende 4 5 minuten in een op 90 graden Celcius voorverwarmde oven. De saus moet ingedikt en het vlees goed gaar zijn. Maak op smaak met zout en/of sambal. Verwarm een dekschaal voor en stort de taugeh op de bodem. Doe het vleesmengsel over in deze schaal, bestrooi met korianderblad en cashewnoten en serveer gloeiend heet. Lekker hierbij is nan-brood of witte rijst.

Serveersuggesties

In plaats van varkensvlees kunt u ook lams- of rundvlees gebruiken. De oventijd moet u dan veranderen in 90 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensvleeskerrie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven