Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensvlees in zoetzure Kantonese saus recept
Varkensvlees in zoetzure Kantonese saus recept

Varkensvlees in zoetzure Kantonese saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem en de ma´zena in een kom. Strooi het zout en de bakpoeder erbij. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de olie en een half kopje water. Begin met een houten lepel vanuit het midden te roeren. De bloem aan de zijkanten er langzaam doorheen mengen. Zo nodig nog wat water toevoegen om een glad beslag te krijgen. Snijd het varkensvlees in kleine dobbelsteentjes en haal ze een voor een door het beslag. Verhit de overige olie in de wok en bak hierin maximaal 5 blokjes vlees tegelijk, totdat alle blokjes gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de paprika schoon, ontdoe hem van zaadjes en zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Maak de ui schoon en snijd ze in niet te kleine stukken. Giet het sap van de ananas en bewaar het. Giet het grootse deel van de olie uit de wok. Verhit hem opnieuw en bak hierin de paprika, ui en ananas gedurende 2 minuten. Schep alles uit de wok en houd het apart. Schil het stukje gember en rasp het. Pers het teentje knoflook. Meng alle ingrediŰnten voor de saus in een kommetje en giet ze in de wok. Breng het mengsel al roerend langzaam aan de kook en laat het indikken. Laat het nog 1 Ó 2 minuten zachtjes koken, totdat de saus helemaal helder is. Voeg de groenten, ananas en vleesblokjes toe en roer even door. Nog 1 Ó 2 minuten laten doorwarmen. Serveer bij zilvervliesrijst en salade. Geef er sambal bij en een lekker koel glas bier.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensvlees in zoetzure kantonese saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven