Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensvlees in roomsaus recept
Varkensvlees in roomsaus recept

Varkensvlees in roomsaus


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit in een pan de olie en boter en bak hierin de blokjes vlees aan alle kanten lichtbruin. Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de ui en paparikapoeder eventjes. Roer de bloem erdoor en bak deze even mee. Giet er beetje bij beetje de bouillon en de sherry door. Blijf roeren tot er een gebonden gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg het vlees toe. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat dit alles 30 minuten zachtjes stoven. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Roer de champignons door de saus en laat het dan nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht. Roer er dan de room door.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensvlees in roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven