Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensrib met appelcompote recept
Varkensrib met appelcompote recept

Varkensrib met appelcompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt 30 gram roomboter in een koekenpan. Kruid de varkensribben met zout en peper en bak 1 minuut aan elke kant tot ze lichtbruin kleuren, leg ze in een ovenschaal.
Voeg de tijm en de knoflook toe aan het bakvet en bak 1 minuut op laag vuur. Schenk het bakvet over de varkensribben, en zet het vlees 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Smelt 20 gram roomboter in een grote pan en voeg 400 gram van de appels, het appelsap, de basterdsuiker, de laurier en de kaneel toe en laat 10 minuten zacht koken. Blijf in de pan roeren tot de appelblokjes uit elkaar vallen.
Voeg nu de laatste 100 gram appel en de boerenjongens toe en verwarm nog eens 10 minuten op laag vuur.
Serveer de varkensribben met de appelcompote.

Serveersuggesties

In plaats van boerenjongens zijn fijngehakte boerenmeisjes ook lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensrib met appelcompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven