Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenslapjes met pittige saus recept
Varkenslapjes met pittige saus recept

Varkenslapjes met pittige saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in kleine stukjes. Maak een mengsel van zout, zwarte peper, ketjap, fijn geperste knoflook en de heel fijn gesneden uien. Marineer het vlees met dit mengsel en laat het ongeveer 1 uur staan. Strooi daarna wat maizena over het vlees en kneed het goed. Het vlees moet nog nattig aanvoelen. Meng dan het vlees goed en druk aan alle kanten in het paneermeel. Laat vervolgens de olie goed heet worden. Leg een voor een de stukjes vlees in de hete olie en bak ze bruin op een heet vuurtje. Let op dat het vlees niet aanbrandt. De pittige saus: Doe de olie in de pan en laat het heet worden. Bak de in stukjes gesneden knoflook even. Voeg de barbequesaus en ketjap toe en doe vervolgens de azijn erbij. Snijd de verse peper in ringetjes, met zaadjes en voeg deze ook toe. Doe ongeveer 3 eetlepels water erbij en roer goed. Laat de saus ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje koken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenslapjes met pittige saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven