Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Varkenshaasmedaillons met schorsenerenchips


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de olie in een frituurpan tot 180 C.
Snijd de onder en bovenkant van de schorseneren en
schrob ze schoon, zodat de schil meegegeten kan worden.
Schil met een dunschiller lange slierten van de
schorseneren. Dep ze droog met keukenpapier.
Frituur de schorseneren in kleine porties in 5 minuten goudgeel en krokant. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken en bestrooi ze met fijn gemalen zeezout. Bewaar de afgekoelde schorsenerenchips in een luchtdicht afgesloten trommel.
Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en vers
gemalen peper. Wikkel het spek strak om de medaillons en
steek het vast met een takje rozemarijn (verwijder de
onderste naaldjes en bewaar die) of gebruik
cocktailprikkers.
Verhit de helft van de boter en bak het vlees op middelhoog
vuur 8 minuten aan beide kanten goudbruin.
Kook intussen de fond met de sjalotten op middelhoog vuur
in tot een jus. Voeg 1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes toe
en kook dit nog enkele minuten mee. Draai het vuur laag, voeg
de rest van de boter toe en ko de saus met een staafmixer
luchtig. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het vlees over de warme borden. Schep wat rozemarijnjus erom heen en leg er wat schorsenerenchips bij en serveer direct. Serveer de rest van de jus in een kom erbij.

Serveersuggesties

Lekker met gevulde aardappel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaasmedaillons met schorsenerenchips recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven