Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met rabarber en gember recept
Varkenshaas met rabarber en gember recept

Varkenshaas met rabarber en gember


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd het vlees in 1,5 cm dikke plakjes,
Snijd de rabarber in stukken van 3 cm.
Snijd de gemberbolletjes in fijne reepjes
Kook de rabarber 1 minuut, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Bak het vlees in de hete olie, in een pan met deksel, 3 minuten per kant bruin en haal uit de pan. Bak de spekjes in het bakvet, schep ze uit de pan als ze bruin zijn en gooi het vet weg (de pan niet afwassen).
Bak de ui en knoflook in deze pan, voeg de bruine suiker en het bier toe, verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het vlees en de spekjes weer toe, breng op smaak met zout en peper, doe het deksel erop en laat 15 minuten sudderen.
Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur, voeg de rabarber, de geraspte gember en suiker toevoegen en laat het 10 minuten pruttelen, roer af en toe.
Haal het vlees uit de pan en laat de jus inkoken caramelachtige saus, garneer met peterselie.
Serveer de rabarber erbij.

Serveersuggesties

Lekker aardappelen, gekookt of gebakken of puree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met rabarber en gember recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven