Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote recept
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote recept

Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Saffraan 5 minuten weken in 2 eetlepels water. In een pan 1 eetlepel boter verhitten. Prei hierin 5 minuten bakken. Rijst, saffraan en bouillon erbij doen en aan de kook brengen. Rijst afgedekt in 20 minuten gaar koken, laatste 5 minuten zonder deksel, zodat de rijst kan uitdampen. Intussen abrikozen op laag vuur in laagje water 5 minuten koken en afgieten. In een droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren. Abrikozen tot grove puree stampen en in een kommetje scheppen. Amndelen in een vijzel fijnstampen en aan abrikozen toevoegen. Gemberwortel boven abrikozen raspen. Door abrikozenmengsel 1 eetlepel olie roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaas met zout en peper bestrooien. In een pan de rest van de olie verhitten en vlees rondom goudbruin bakken. Rest van de boter toevoegen en op middelhoog vuur vlees in 10 minuten gaarbakken,af en toe keren. Vlees 1 minuut laten rusten en daarna in plakken snijden. Rijst en plakken vlees over 2 borden verdelen. Abrikozen amandelcompote ernaast serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met abrikozen-amandelcompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven