Varkensfiletreepjes met pepersaus  en aardappeltaartjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Schil de en de en was ze goed.
  2. Snijd van de de houtige uiteinden af.
  3. Snijd de in plakjes en de in grove stukken.
  4. Was de en trek de draden eraf.
  5. Schil de aardappels en schaaf ze in dunne plakjes.
  6. Verwarm de oven voor op 200 gradenC.
  7. Vet 4 kleine ovenvormpjes of 1 grote vorm in met wat .
  8. Schep de aardappelschijfjes in de vorm.
  9. Roer de door 250 milliliter .
  10. Breng op smaak met , en .
  11. Giet over de aardappelschijfjes.
  12. Rasp de kaas en strooi hem over de aardappels.
  13. Bak 45 minuten in de oven.
    Pel en snipper ondertussen de , dep het vlees droog en snijd het in dikke repen.
  14. Bak het vlees portiegewijs 2-3 minuten in de hete (houd warm).
  15. Als alles gebakken is, doe het dan weer terug in de pan en breng op smaak met en .
  16. Neem uit de pan en houd warm.
  17. Fruit de in het braadvet, bestuif met en bak hem kort mee.
  18. Voeg 300 milliliter water, 100 milliliter en het bouillonblokje toe.
  19. Breng aan de kook en laat 10 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
    Bak de en de in 2 eetlepels .
  20. Breng op smaak met en .
  21. Blus af met een klein beetje water en laat afgedekt ca. 8 minuten smoren.
  22. Voeg na 3 minuten de toe.
    Breng de saus op smaak met de , en grove .
  23. Klop 100 milliliter lobbig en spatel door de saus.
  24. Serveer met de groenten.
  25. Stort de aardappeltaartjes voorzichtig uit de vormpjes op de borden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, groentebouillonblokje, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, slagroom, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
754 kcal
37%3016 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensfiletreepjes met pepersaus  en aardappeltaartjes