Varkensfilet met tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
- Dep het vlees droog en breng op smaak met en .
Verhit 1 eetlepel olie in een ovenvaste pan en bak het vlees ca. 5 minuten op hoog vuur. - Gaar het vlees vervolgens 20 minuten in de oven.
- Wikkel het vlees daarna in aluminiumfolie en laat het ca. 10 minuten rusten.
Was de . - Snijd de helft van de in plakjes en verdeel ze over een bord.
Roer voor de tomatensaus de , de , en door elkaar. - Klop er 1 eetlepel olie door.
- Rasp de overige grof of snijd ze in kleine blokjes.
- Pel en snipper de .
- Was de de en ris (op een paar blaadjes na voor garnering) de blaadjes van de takjes.
- Meng alles voor de saus door elkaar en breng op smaak met en .
Snijd het vlees in dunne plakken en verdeel het vlees over de plakken tomaat. - Bedruppel met de tomatensaus en garneer met de overige blaadjes .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkensfilet met peren, rozemarijn en honing425m
-
Recept
Varkensfilet met paddestoelen en röstikoekjes41u30m
-
Recept
ovenschotel met varkensfilet, paprika en aubergine42u10m
-
Recept
Gevulde varkensfilet met olijven en feta445m
-
Recept
Gevulde Varkensfilet41u
-
Recept
Nonja-varkensfilet met limoen en chilipepers415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 242 kcal | 12% | 968 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |