Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensfilet met balsamico kersen recept
Varkensfilet met balsamico kersen recept

Varkensfilet met balsamico kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de sjalotten en snijd ze in 2 of 4 stukken. Was de tijm en pluk de blaadjes van de takjes. Vehit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Bak de filets rondom krachtig aan. Breng op smaak met zout en peper. Bak het vlees op middelhoog vuur in 12- 15 mnuten gaar. Bak de sjalotten ca 5 minuten mee. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Laat hem in een beetje kokend water met zout 9 minuten garen met het deksel op de pan. Hak de walnoten grof. Zet het vlees warm weg. Blus het braadvocht af met ruim 200 mililiter water en de wijn, voeg de kersen met het sap en de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer de maizena glad met 2 eetlepels koud water. Roer het mengsel door de saus en brengnogmaal s aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en de balsamico. Dien het geheel op en bestrooi met de walnoten

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree of een pasta.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensfilet met balsamico kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven