Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turks gemarineerd lamsvlees recept
Turks gemarineerd lamsvlees recept

Turks gemarineerd lamsvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het vlees kan zowel geroosterd als gebakken worden. Snijd het in mini-filets als het geroosterd wordt, of in dunne reepjes voor het bakken. Rasp de gepelde ui op een fijne rasp boven een kom.

Doe citroensap en -rasp, oregano, kaneel, paprikapoeder, peper, zout naar smaak, olijfolie en laurierbladen erbij en roer goed door elkaar.
Meng het vlees erdoor en marineer het 6 uur tot 1 etmaal.

Rijg de lapjesaan spiesjes en rooster ze onder de hete grill in ca. 8 minuten mals en met een krokant korstje. Of neem de vleesreepjes uit de marinade en roerbak ze in gedeelten in wat gloeiende olijfolie in de wok gaar en bruin. Bestrooi met peterselie.

Serveersuggesties

Serveer met rijst en een salade van tomaten, paprika en ui.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit turks gemarineerd lamsvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven