Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tournedos met paddestoelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de paddestoelen schoon. Bak de paddestoelen zachtjes in 25 gram boter, bestrooi ze met peper en zout en voeg een teentje knoflook, tijmblaadjes en de kleingesneden sjalotjes toe. Laat alle ingredienten even meebakken. Blus het geheel af met een eetlepel cognac en voeg de room toe. Laat het mengsel tot gewenste dikte inkoken. Passeer de saus door een zeef. Verwijder de knoflookteen maar bewaar de paddestoelen. Bak de tournedos aan beide kanten in 75 gram boter tot ze zo gaar zijn als wenselijk en bestrooi ze met peper en zout. Laat het vlees minstens 5 minuten rusten op een warme plaats. Verwarm de saus, voeg de paddestoelen weer toe en laat ze meewarmen. Voeg de kalfsbouillon en de druppels jus de truffes. Breng de saus op smaak met peper en zout en monteer de saus met 30 gram boter. Schep wat paddestoelen op het bord, leg hierop de tournedos, schep over het vlees wat saus en bestrooi met vers gehakte peterselie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tournedos met paddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven