Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tam konijnenbouten met salie en rode wijn recept
Tam konijnenbouten met salie en rode wijn recept

Tam konijnenbouten met salie en rode wijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper. Maak een marinade van de wijn en de balsamicoazijn. Doe de konijnenbouten bij de marinade en voeg zoveel fond toe dat ze geheel ondergedompeld zijn. Zet in de koelkast en laat minstens 12 uur marineren. Neem de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Maak de wortel en ui schoon en snijd ze in grote stukken. Verhit de boter in een pan en braadt de bouten rondom goudbruin in ca. 10 minuten. Schep de bouten uit de pan en stoof in hetzelfde braadvocht de wortel en ui. Temper het vuur en voeg de marinade toe, de rest van de fond en de kruiden. Laat even indampen. Voeg de bouten toe. Doe de deksel op de pan en laat alles in ca. 1 1,5 uur zachtjes gaar sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid en laat het niet te gaar worden zodat het vlees wel aan het bot blijft zitten. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm door ze in een vuurvaste schaal, afgedekt met aluminiumfolie in de oven te plaatsen bij 90˚C. Giet de saus door een zeef. Breng de saus opnieuw aan de kook en bindt hem met het aardappelmeel, dat je met een klein beetje water hebt aangemaakt. Laat de saus nog even doorgaren. Breng op smaak met eventueel nog wat zout, peper, appelciderazijn en/of stroop. Frituur de takjes salie 1 minuten in olie van 150C. Verdeel de konijnenbouten over 4 voorverwarmde borden en schep er royaal de saus overheen. Garneer met n takje gefrituurde salie. Serveer met sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes. Geef er een glas stevige rode wijn bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tam konijnenbouten met salie en rode wijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tam konijnenbouten met salie en rode wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Is ook lekker met curry als saus om het iets kruidiger te maken
    Hmstage gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven