Tam konijnenbouten met salie en rode wijn

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Wrijf de in met en .
  2. Maak een marinade van de en de balsamicoazijn.
  3. Doe de bij de marinade en voeg zoveel fond toe dat ze geheel ondergedompeld zijn.
  4. Zet in de koelkast en laat minstens 12 uur marineren.
  5. Neem de uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Maak de en schoon en snijd ze in grote stukken.
  7. Verhit de in een pan en braadt de bouten rondom goudbruin in ca. 10 minuten.
  8. Schep de bouten uit de pan en stoof in hetzelfde braadvocht de en .
  9. Temper het vuur en voeg de marinade toe, de rest van de fond en de kruiden.
  10. Laat even indampen.
  11. Voeg de bouten toe.
  12. Doe de deksel op de pan en laat alles in ca. 1 à 1,5 uur zachtjes gaar sudderen.
  13. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  14. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid en laat het niet te gaar worden zodat het vlees wel aan het bot blijft zitten.
  15. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm door ze in een vuurvaste schaal, afgedekt met aluminiumfolie in de oven te plaatsen bij 90˚C.
  16. Giet de saus door een zeef.
  17. Breng de saus opnieuw aan de kook en bindt hem met het , dat je met een klein beetje water hebt aangemaakt.
  18. Laat de saus nog even doorgaren.
  19. Breng op smaak met eventueel nog wat , , appelciderazijn en/of stroop.
  20. Frituur de takjes 1 minuten in olie van 150°C.
  21. Verdeel de over 4 voorverwarmde borden en schep er royaal de saus overheen.
  22. Garneer met ’n takje gefrituurde .
  23. Serveer met sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes.
  24. Geef er een glas stevige rode bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tam konijnenbouten met salie en rode wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Is ook lekker met curry als saus om het iets kruidiger te maken
hmstage 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%456 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tam konijnenbouten met salie en rode wijn