Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpot met rundvlees en rode wijn recept
Stoofpot met rundvlees en rode wijn recept

Stoofpot met rundvlees en rode wijn


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Wentel het rundvlees door de bloem tot het gelijkmatig bedekt is. Schud het overtolige er af) Verhit de olie in een grote pan op een hoog vuur, bak het vlees in drie porties en bak elke portie 3 minuten. Totdat het vlees goed bruin is, voeg indien nodig olie toe. Haal het vlees uit de pan. Doe de spek in de pan en bak 2 minuten, of dat het bruin is. Haal het uit de pan en doe bij de rundvlees. Voeg de lente uitjes toe en de champignons en laat alles 5 minuten bakken of tot de ui bruin is, zorg ervoor dat het niet aanbrand. Schep dan alles in een grote kom. Giet vervolgens in dezelfde pan de rode wijn en schraap het aanbaksel met een houten pollepel los dan de bodem. Roer de tomatenpuree en de bouillon er door. Doe het bouquet garni, rundvlees, spek en eventueel het vleesnat weer in de pan. Breng alles aan de kook en draai het vuur laag en laat de stoofschotel minstens 4 5 minuten sudderen. Voeg dan de lenteui en de champignons weer toe en laat alles dan nog 1 uur koken of tot het vlees heel mals is. (zoek het hoogste sudderpunt op zodat het net niet kookt) en de saus lekker glanst. Serveer met gestoomde aardappels of een pittige aardappelpuree. Opmerking: deze stoofschotel moet wel lang op het vuur staan ,maar vergt weinig voorbereiding en het resultaat is altijd erg lekker. Men kan ook de aardappelen vervangen voor een lichte rijst of pasta. Een lekkere wijn hierbij is een rose.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpot met rundvlees en rode wijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stoofpot met rundvlees en rode wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Een topper dit recept! Ik heb er nog 2 eetlepels appelstroop aan toegevoegd en een eetlepel sterk geconcentreerde wildfond.
    Nella gaf dit recept op 18 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Was heerlijk!
    Fia Smeets gaf dit recept op 14 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk, heb er alleen nog winterwortel bij in gedaan en fond i.p.v. bouillon.
    Camille gaf dit recept op 10 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Zeker de moeite waard om uit te proberen.
    Johanna gaf dit recept op 2 juli 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven