Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spitskool-gehaktrolletjes recept
Spitskool-gehaktrolletjes recept

Spitskool-gehaktrolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de spitskool schoon. Haal 8 grote bladeren van de kool (heb je die niet ,gebruik dan 2 kleine bladeren per rolletje).
Snijd eventueel de overige kool in repen, smoor deze, breng op smaak met zout en peper en serveer hem bij het gerecht.
Blancheer de koolbladeren in porties 1.5 minuten in kokend water met zout.
Spoel de bladeren af met koud water en laat uitlekken. Verwijder de harde nerf en leg de bladeren plat.
Pel en snipper de uien. Kneed het gehakt, met het ei, het paneermeel, de helft van de uien, 4 eetlepels melk, de tomatenpuree, zout en peper.
Vorm 8 platte langwerpige gehaktballen van het gehakt. Leg op ieder koolblad een gehaktbal.
Klap de koolbladeren om de gehaktballen, rol ze op en bind ze vast met keukengaren.
Verhit de olie in een braadpan met deksel. Bak daarin de gehaktrolletjes rondom krachtig aan.
Los het bouillonblokje op in 250 milliliter het water, giet 125 milliliter bij de gehektrolletjes en smoor het geheel 20 minuten.
Verhit de boter in een pan, fruit hierin de uien glazig. Strooi de bloem en de kerrie erover en fruit kort mee. Blus af met de resterende bouillon en 200 milliliter melk. Laat ca. 5 minuten koken op laag vuur.
Breng de saus op smaak met zout en peper en wat kerrie, Serveer de saus met de rolletjes en de eventueel gesmoorde spitskool.

Serveersuggesties

Lekker met peterselie aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spitskool-gehaktrolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven