Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaanse gehaktballetjes (Albóndigas al Jerez) recept
Spaanse gehaktballetjes (Albóndigas al Jerez) recept

Spaanse gehaktballetjes (Albóndigas al Jerez)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het gehakt, de bacon, de ui en het ei goed door elkaar.
Voeg naar eigen inzicht zout en cayennepeper toe.
Rol balletjes van dit mengsel ter grootte van een bitterbal.
Wentel de balletjes door de bloem en rol ze nog eens tussen je handpalmen zodat de overtollige bloem eraf valt en de rest goed in het gehakt wordt gedrukt.
Bak de balletjes af in een pan met hete olie. Draai ze regelmatig om. Als ze aan alle kanten mooi bruin zijn gebakken, kun je de gebruikte olie weggooien.
Voeg de sherry en de tomatenpulp toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel op een rustig vuurtje zo’n 10 ŕ 15 minuutjes garen.
Voeg dan de room toe, roer goed door, zet het vuur hoger en laat de saus onder regelmatig roeren wat indikken. Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper.
Serveer de balletjes, rijkelijk overgoten met saus en wat fijngehakte peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaanse gehaktballetjes (albóndigas al jerez) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven