Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Smoor Djawa recept
Smoor Djawa recept

Smoor Djawa


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met zout en peper. Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin in ca. 5 minuten. Voeg de sambal en ketjap toe en het kokend water. Doe de foelie en limoenrasp erbij. Roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan zachtjes stoven. Afhankelijk van het toegepaste vlees varieert de gaartijd van 15 tot 60 minuten. Controleer regelmatig op gaarheid. Laat niet te gaar worden want dan valt het vlees uit elkaar en dat is niet de bedoeling van dit recept. Wanneer je weinig tijd hebt kun je zelfs klein gesneden biefstuk gebruiken. Verwijder voor het opdienen de stukjes foelie.

Serveersuggesties

Zelf eet ik hier graag witte rijst en sambal goreng tomaat bij. Variatie: Geen limoen in huis, neem dan citroenrasp. In plaats van sambal manis kun je ook eens sambal oelek trassie proberen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit smoor djawa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven