Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schouderkarbonade recept
Schouderkarbonade recept

Schouderkarbonade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rozijnen in een steelpan in water, neem de pan van het vuur en laat de rozijnen 1 uur wellen. Roer in een kom de tomatenketchup met abrikozenjam, mosterd en citroensap tot een marinade. Bestrooi de karbonades met zout en wentel ze door de marinade. Laat ze afgedekt 2 uur in de ijskast marineren. Keer het vlees enkele keren tijdens het marineren. Laat de rozijnen uitlekken. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed een bakplaat met alu-folie en leg de karbonades erop. Verwarm de ovengrill voor. Plaats de bakplaat 12 cm onder de grill. Grill de karbonades 10 minuten aan beide kanten. Schep de appelblokjes, rozijnen en paprikapoeder door de rijst. Bestrooi de karbonades met bieslook en serveer het gerecht met de rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit schouderkarbonade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven