Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sayur Kerrie  (Javaans rundvleesgerecht) recept
Sayur Kerrie  (Javaans rundvleesgerecht) recept

Sayur Kerrie (Javaans rundvleesgerecht)


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Laat de poulet met wat zout in ruim water koken (1,2 uur).
Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok, snijd ze fijn en maal ze met de gember, koenjit, ketoembar, djinten, kerrie en trassi.
Fruit alles in de olie en voeg sereh en salam toe. Roer even om en voeg alles bij de runderpoulet.
Deksel op de pan doen en laat het op een klein vuur zachtjes koken.

Was de boontjes en snijd ze in (flinke) stukjes.
Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en voeg ze toe bij de boontjes in de sajoer.
Doe de deksel weer op de pan en laat alles ca. 5 minuten sudderen.
Smelt vervolgens de santen erin en blijf roeren tot deze helemaal gesmolten is.

De bouillonblokjes en suiker erbij en laat het nog 5 minuten met de deksel half op de pan, sudderen.

Serveersuggesties

Serveer er witte rijst bij.

Allergenen Informatie

Voor dit sayur kerrie (javaans rundvleesgerecht) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sayur Kerrie (Javaans rundvleesgerecht) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Mooi gerecht, echt de moeite waard.
    Jaccor gaf dit recept op 24 juli 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven