

Saté met pindasaus
Ingrediënten
- VOOR DE SATÉ:
- 1 kilo kipfilet
- VOOR DE MARINADE:
- 1 kopje ketjap manis
- 1 volle theelepel kerriepoeder
- 1 volle theelepel paprikapoeder
- scheutje gembersiroop
- EXTRA:
- ca. 18/20 satéstokjes
- VOOR DE PINDASAUS:
- 1 pot (Calvé) pindakaas
- water
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels sambal
- 3 eetlepels hot ketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel goela djawa of bruine suiker
- 2 cupjes volle koffiemelk of en scheutje kookroom
- 1 eetlepel allesbinder
Bereidingswijze
Serveersuggesties
Men kan de saté in een koekenpan bakken in wat olie en boter, onder de grill in de oven of in de tafelgrill.
Heerlijk met vers gebakken stokbrood.
Meer Recepten
- Duiveltjes vlees4 porties
50 minuten
jospeeters44 - Gehaktballetjes met sate saus4 porties
30 minuten
jacob - Satévariatie2 porties
40 minuten
lucyvader
Allergenen Informatie
Voor dit saté met pindasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Saté met pindasaus