Saté

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Pers boven de met een stevige knoflookpers de helft van de gember en een teentje knoflook uit.
  2. Schep het vlees om met 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel olie en laat het 15 minuten marineren.
  3. Verhit in een pannetje met een dikke bodem de rest van de olie en fruit hierin de goudgeel.
  4. Pers de rest van de gember en knoflook boven de uit en roer de erdoor.
  5. Schenk de rest van de ketjap en de erbij en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat de satésaus op laag vuur 10 minuten zacht koken en breng 'm op smaak met de sambal en wat zout.
  7. Is de saus te dik?
  8. Leng 'm dan aan met kokend water.
  9. Rijg de blokjes vlees aan de stokjes.
  10. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 minuten gaar en bruin, draai regelmatig.
  11. Serveer de satéstokjes met de satésaus.
  12. Lekker met witte rijst, kroepoek en komkommersalade.
25
25
25

Variaties op Saté

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Saté
VariatieAantalGang
Satésaus10Sauzen en marinades
Sate saus8Sauzen en marinades
Saté8Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Saté heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk !!! Ik heb er alleen nog een beetje bruine suiker eraan toegevoegd.
karmannia 10 maart 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
977 kcal
48%3908 kcal
Vetten
78 g.
112%312 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saté