Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sappige rollade Half-om-half recept
Sappige rollade Half-om-half recept

Sappige rollade Half-om-half


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: De groenten grof snijden en even in een pan met 2 eetlepels olijfolie aanzetten. Daarna 1 liter water met de soja toevoegen. Deksel op de pan en een uurtje op laag vuur garen. Vervolgens deksel verwijderen en de jus voor de helft inkoken. Daarna door een zeef afgieten in een pan of kom. Bereiding: Zorg dat de rollade aan de buitenkant droog is voordat je hem in hete olie aan alle kanten gaat bakken. Ook kop en kontje. Vervolgens de olie afgieten en de rollade nog even bruinen in roomboter. Haal de rollade uit de bakpan en leg hem op een ovenvaste schaal. Steek een kookthermometer in de kern en plaats het geheel in een voorverwarmde oven van 100 graden C. Laat de kerntemperatuur opkomen tot 60 graden C. Temper dan de oven en houd de kerntemperatuur gedurende een 1/2 uur op 60 graden C. De rollade is nu klaar en kan uit de oven gehaald worden. Haal nu de thermometer uit de rollade. Heeft U het vlees bij een goede slager gekocht dan komt er geen vocht uit het ontstane gaatje. In het andere geval kan er wel tot 2 deciliter vocht uitkomen. De rollade moet een paar uur afkoelen voordat ze aangesneden wordt. Jus: Nadat de rollade uit de pan is gehaald, gaan we de koekenpan blussen met rode wijn en de groentenjus. Dit om het bruinsel van de bodem los te weken en in onze jus op te laten nemen. Om de alcohol te verdampen, laten we de jus nog 5 minuten zachtjes koken. De jus met zout op smaak maken.

Serveersuggesties

De rollade kan koud of warm gegeten worden. Koud spreekt voor zich, voor warme rollade een aantal plakken in een op 70 graden celsius voorverwarmde oven opwarmen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sappige rollade half-om-half recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven