Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runderrouladen recept
Runderrouladen recept

Runderrouladen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Uien in halve ringen snijden. Augurken in de lengte in dunne plakjes snijden. De runderlapjes met de bodem van een steelpan tot ca. 2 millimeter dun pletten en met zout en peper bestrooien (beide kanten). Daarna elk lapje met 1 theelepel mosterd bestrijken. Met ui, augurk en spek beleggen. Rouladen aan de zijkanten inslaan en stevig oprollen. Met tandestokers vaststeken. De boter/margarine/reuzel in een braadpan verhitten en de rouladen rondom krachtig aanbraden. De rest van de uien, augurken en spek daarbij doen en kort mee braden. Net zoveel heet water toevoegen, totdat de rouladen voor de helft onder water staan. De rest van de mosterd en iets augurkenvocht toevoegen en met deksel op de pan bij zwakke warmtebron ca. 75 minuten laten pruttelen. Eventueel tussendoor water toevoegen. De bloem met iets koud water verroeren, aan de saus toevoegen en 4 minuten laten meekoken.

Serveersuggesties

Lekker met koolrabies en aardappelpuree.

Allergenen Informatie

Voor dit runderrouladen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven