Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runderlapjes in tomatensaus recept
Runderlapjes in tomatensaus recept

Runderlapjes in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de boter in een pan. Wrijf de runderlapjes in met zout en peper en bak ze snel bruin aan beide zijden. Zet het vuur laag, blus met kopje water en voeg de tomatenpuree, laurierbladen, kruidnagels en azijn toe. Laat op een zacht vuurtje gaar stoven in 15 30 min. , afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Neem de laurierbladen en kruidnagels uit de pan. Neem de runderlapjes uit de pan en houd ze warm. Maak een glad papje van een beetje koud water met 1 dessertlepel maizena of aardappelmeel. Voeg dit al roerend bij de saus totdat deze de gewenste consistentie heeft gekregen. Als de saus te ver is ingedampt kun je ook nog een beetje water toevoegen. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat 1 2 min. sudderen onder voortdurend roeren. Maak de saus op smaak met eventueel nog wat zout, peper of azijn. Voeg de runderlapjes toe en houd het geheel warm totdat het kan worden opgediend.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit runderlapjes in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven