

Rollade met appel en rode port
Ingrediënten
- 200 gram katenspek, in plakjes
- 1 runder- of wildrollade van 600 gram
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 appels, in parten
- 8 sjalotten, gehalveerd en gepeld
- 2 eetlepels boter
- 100 milliliter rode port
Bereidingswijze
Besmeer de rollade rondom met de mosterd en leg de rollade op het spekmatje.
Rol nu voorzichtig de rollade in het spekmatje en leg het vlees in de ovenschaal.
Verdeel de appelparten en de sjalotten er omheen.
Verdeel de boter in kleine vlokken rondom de rollade en bak hem in 15 minuten in het midden van de oven.
Verlaag nu de temperatuur naar 160 graden C.
Giet nu de port langs de rollade en bak hem in 10 minuten rose.
Neem de rollade uit de ovenschaal en snijd hem in mooie plakken.
Schep de sjalotten en de appel erbij. Roer nu de jus goed los van de bodem en giet dit over de rollade.
Meer Recepten
- Varkenshaasje met aardbeien-portsaus4 porties
25 minuten
jacob - varkensfilet met port saus4 porties
15 minuten
lily - Sappige rollade Half-om-half10 porties
3 uur
hfbrons
Allergenen Informatie
Voor dit rollade met appel en rode port recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Rollade met appel en rode port