Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rollade met appel en rode port recept
Rollade met appel en rode port recept

Rollade met appel en rode port


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Maak een matje van ca. 20 x 20 cm van katenspek en laat de plakjes elkaar iets overlappen.
Besmeer de rollade rondom met de mosterd en leg de rollade op het spekmatje.
Rol nu voorzichtig de rollade in het spekmatje en leg het vlees in de ovenschaal.
Verdeel de appelparten en de sjalotten er omheen.
Verdeel de boter in kleine vlokken rondom de rollade en bak hem in 15 minuten in het midden van de oven.
Verlaag nu de temperatuur naar 160 graden C.
Giet nu de port langs de rollade en bak hem in 10 minuten rose.
Neem de rollade uit de ovenschaal en snijd hem in mooie plakken.
Schep de sjalotten en de appel erbij. Roer nu de jus goed los van de bodem en giet dit over de rollade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rollade met appel en rode port recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven