Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ribeye met kastanjechampignons en rode wijnsaus recept
Ribeye met kastanjechampignons en rode wijnsaus recept

Ribeye met kastanjechampignons en rode wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


voorbereiden: Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Boen daarna de sinaasappel schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Bereiden: Verhit de olie en de boter in een ( grill)pan. Maal vervolgens versgemalen peper over de ribeyes en bak het vlees in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin maar nog licht rosť van binnen. Strooi er daarna zout over. Leg ze vervolgens op warme borden en dek ze af met aluminiumfolie om warm te houden. Schep daarna de sjalotjes en de kastanjechampignons door het bakvet. Bak 1 minuut, voeg rode wijn, sinaasappelsap, tijm en gember toe en kook dit iets in. Giet tenslotte de saus bij het vlees.

Serveersuggesties

Lekker met krieltjes en spruitjes of broccoli. Tip: In plaats van ribeye is biefstuk, entrecote of rosbief ook heel lekker. Wijnadvies: Probeer hier eens een milde en kruidige rosť, rode pinotage of een Ruby Cabernet bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ribeye met kastanjechampignons en rode wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven