Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Provençaalse hamlappen in tomatensaus recept
Provençaalse hamlappen in tomatensaus recept

Provençaalse hamlappen in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes op zacht vuur uit. Schep de spekjes uit de pan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Bak de hamlappen in het achtergebleven braadvet rondom lichtbruin. Voeg de sjalotjes, knoflook en Provençaalse kruiden toe en laat deze enkele minuten mee fruiten. Verdeel de bloem over het vlees en bak dit kort mee. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes en witte wijn toe en breng de tomatensaus al roerende aan de kook. Laat het vlees in ca. 60 minuten met het deksel schuin op de pan op zacht vuur gaarstoven. Giet, indien de saus te dik wordt, tussentijds een beetje water aan het gerecht toe. Voeg de laatste 5 minuten de boterbonen en de spekjes toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Lekker met pasta en broccoli. Voedingswaarde per persoon ca: Energie: 2290 kJ / 545 kcal Eiwit: 42 gram Vet: 25 gram Koolhydraten: 3 gram IJzer 6 mg

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit provençaalse hamlappen in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven