Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Polpettone (Italiaans gehaktbrood) recept
Polpettone (Italiaans gehaktbrood) recept

Polpettone (Italiaans gehaktbrood)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Ham klein snijden of keukenmachine gebruiken. Oven voorverwarmen op 200C. Doe het gehakt in een ruime schaal en voeg de gesnipperde ui en de klein gesneden ham er toe. Voeg het 1 ei toe, wat zout en peper, een handvol gemengde kruiden en de parmezaanse kaas. Alles goed mengen. Bekleed de bodem van een ovenschaal met aluminium folie met daarop een vel bakpapier. Leg het gehakt er op en kneed er een broodvorm van. Leg de plakjes spek erover heen. Het spek zorgt ervoor dat het geheel niet verbrand en niet uitdroogd in de oven. Dek de ovenschaal af met aluminium folie. Laat de polpettone in een uur op 200C gaar worden. Het eerste half uur afgedekt in de oven, daarna de folie eraf halen en nog ongeveer een half uur laten doorbakken voor een bruin korstje. Tip: Je kunt aan het gehakt ook fijngesneden, gedroogde zontomaatjes en / of paprika toevoegen. Lekker in de winter, maar ook tijdens een Brunch. Kan zowel warm als koud gegeten worden. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade, maar ook lekker bij brood...

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit polpettone (italiaans gehaktbrood) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Polpettone (Italiaans gehaktbrood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Vanavond gegeten. Erg lekker.
    Inne gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven