Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Piccata Milanese con salsa rossa recept
Piccata Milanese con salsa rossa recept

Piccata Milanese con salsa rossa


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit 4 centiliter olijfolie in een pan en fruit hierin de klein gesneden ui glazig. Snijd het teentje knoflook ragfijn. Ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaadjes en snijd hem fijn. Verwijder vel en harde kern van de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg alles toe in de pan en smoor op een matig vuurtje 5 min. mee. Snijd de Spaanse peper ragfijn en voeg toe. Voeg de oregano, basilicum, tijm en het bonenkruid toe. Voeg de tomatenpulp en een kopje water toe en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus nog 20 min. garen en indampen. Af en toe nog eens doorroeren. Maak de saus op smaak met zout, tabasco en enkele druppels citroensap. Als de saus te dik is geworden nog een beetje water toevoegen en goed doorroeren. Kook ondertussen de spaghetti gaar en bereid de kalfsschnitzels als volgt. Wrijf de schnitzels aan beide zijden in met zout en witte peper. Klop het ei op met wat peper en zout in een soepbord. Strooi in een 2de soepbord het paneermeel. Wentel de schnitzels allereerst door het geklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Klop het overtollige paneermeel er voorzichtig van af. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak op een niet te hoog vuur de schnitzels aan beide zijden bruin in 2 x 5 minuten. Leg de schnitzels op 4 voorverwarmde, grote, platte borden. Schep er de spaghetti naast. Giet de tomatensaus alleen over de spaghetti en leg op elke schnitzel 2 schijfjes citroen. Schenk er een glas rode Italiaanse wijn bij zoals een Chianti classico reserva. Als variant elke schnitzel met spaghetti en tomatensaus op een vuurvaste schaal draperen. Geen citroenschijfjes erop maar het geheel afdekken met 1 of 2 plakken jongbelegen kaas en ca. 7 min. in een voorverwarmde oven plaatsen op 200C, totdat de kaas geheel gesmolten is. Neem niet te grote schalen anders passen ze niet met hun vieren tegelijk in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit piccata milanese con salsa rossa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven