Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenkarbonade met champignonsaus voor buffet recept
Ovenkarbonade met champignonsaus voor buffet recept

Ovenkarbonade met champignonsaus voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schrap de wortels en was ze. Halveer de wortels in de lengte en snijd ze in plakken.
Maak de champignons schoon.
Pel en snipper de uien en de knoflook
Dep de karbonades droog en breng op smaak met zout en peper.
Kluts de eieren. Wentel het vlees in het ei en daarna in het paneermeel.
Verhit 4 eetlepels boter in een grote pan. Bak er de karbonades portiegewijs aan beide zijden goudbruin in. Neem ze uit de pan en verdeel ze over een grote ovenschaal of braadslede.
Mak de pan schoon. Verhit 2 eetlepels boter in de pan. Bak er de wortel en de champignons ca. 10 minuten in. Bak de rozemarijn, de ui en de knoflook kort mee.
Blus af met 750 ml water en de slagroom en breng aan de kook. Roer de ma´zena met een beetje water glad. Bind de saus ermee, breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de groenten met de saus over het vlees. Smoor ca. 1 uur en 45 minuten in de oven

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenkarbonade met champignonsaus voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven