Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ossenstaart  la Wellington recept
Ossenstaart  la Wellington recept

Ossenstaart la Wellington


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de ossenstaarten in hete boter rondom bruin. Voeg de in stukken gesneden ui en gesnipperde knoflook toe en laat enkele minuten meebakken. Blus af met rode wijn en laat 3 uur stoven onder gesloten deksel. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Pluk het vlees zorgvuldig van het bot. Snipper de overige ui, borstel de champignons schoon en kook ze kort. Was de paprika, hak de champignons en de paprika zeer fijn. Verhit de boter in een pan, fruit hierin de ui aan zonder te verkleuren. Voeg de champignons en paprika toe en laat bakken tot het vocht verdampt is. Doe er als laatste, van het vuur af, de eidooier, peterselie en ossenstaart bij en breng op smaak met zout en peper. Rol het mengsel strak in plasticfolie zodat een rol van 4 centimeter dik ontstaat en bewaar deze enkele uren in de koelkast. Klop het ei los en smeer met behulp van een kwastje de randen van de uitgerolde plak korstdeeg in. Leg de vulling midden op de korstdeegplak en rol strak op. Leg de korstdeegplak op een bakplaat met de naad naar beneden. Besmeer het korstdeeg aan de bovenkant met losgeklopt ei. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 220 graden C. en bak af in 15 minuten. Snijd de rol in 4 gelijke stukken en leg ze op voorverwarmde borden. Serveer met rode portsaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ossenstaart la wellington recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven