Orloffgebraad met witlof en een pittig mosterdsausje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding :
  2. Mix in een maatbeker de amandelschilfers met de tot een amandelpasta.
  3. Snijd de witlofstronkjes in twee en verwijder de harde kern.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C Bereiding :
  5. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er enkele nootjes over.
  6. Schuif 10 min.
  7. in een op 220°C voorverwarmde oven.
  8. Zet de oven op 180°C en laat nog 1 uur garen.
  9. Smeer ondertussen de amandelpasta op de witlofhelften, verdeel er wat over en kruid naar smaak met .
  10. Leg het in een beboterde oven-schotel en laat 1 uur garen in de oven.
  11. Bedek met een vel aluminiumfolie als het bruin kleurt.
  12. Kruid het gare gebraad met en laat nog 10 min.
  13. rusten in de uitgeschakelde oven.
  14. Blus de ovenschotel van het gebraad met witte , schraap de braadresten los en giet alles in een steelpannetje.
  15. Voeg 1 deciliter toe en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken.
  16. Roer er de door en kruid bij met peper naar smaak.
  17. Afwerking :
  18. Snijd het Orloffgebraad in vrij dikke sneetjes en leg op elk bord 1 à 2 sneetjes.
  19. Lepel het mosterdsausje rond het vlees en dien op met en kroketjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en vleesbouillon
  • vleesbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
8 kcal
0%32 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Orloffgebraad met witlof en een pittig mosterdsausje