Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oosterse varkenshaasjes recept
Oosterse varkenshaasjes recept

Oosterse varkenshaasjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Varkenshaasjes in plakken (medaillons) van ca. 2 cm dik snijden. Vlees bestrooien met zout en peper. In pan 3 eetlepels olie verhitten en vlees in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosÚ bakken. Ovenschaal invetten met rest van olie. Medaillons naast elkaar in schaal leggen. Abrikozen dakpansgewijs over vlees verdelen. Uien en knoflook pellen. Uien in smalle ringen snijden. Helft van knoflook in plakjes snijden. Uiringen en knoflookplakjes in bakvet ca. 2 minuten zachtjes bakken. Mengsel over abrikozen verdelen. Andere helft van knoflook boven kom uitpersen. Wijn, sambal, ketjap en ketchup erdoor roeren en mengsel over vlees schenken. Schaal afgedekt tot gebruik in koelkast zetten. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 ░C. Vlees op kamertemperatuur laten komen. Vlees in midden van oven in 17.5 minuten gaar bakken. Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijn hakken. Varkenshaasmedaillons royaal bestrooien met peterselie. Serveren met notenrijst en een groene salade.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit oosterse varkenshaasjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven