Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oosterse koolrolletjes  met gevulde varkenshaasjes recept
Oosterse koolrolletjes  met gevulde varkenshaasjes recept

Oosterse koolrolletjes met gevulde varkenshaasjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een mariande van de soyasauce, oystersauce, sereh, sesamzaad en olijfolie (ca 2 eetlepels) Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke delen en snijd hem in (niet door!) en leg het vlees in de marinade voor ca 2 á 3 uur. Vul het vlees met de winterpeen en plukjes taugé. Snijd de lenteui in de lengte doormidden en snijd deze ieder 2 keer in (niet door). Leg ook de lenteui op het vlees. Vouw nu het vlees dicht en schroei het even dicht in 2 eetlepels olijfolie. Blancheer de koolbladeren heel even in kokend water en koel ze direct in ijskoud water om nagaren op deze manier te voorkomen. Haal het vlees uit de pan en leg het op de koolbladeren. Rol het vlees vorzichtig in de koolbladeren en bind de koolbladeren met behulp van wat keukentouw. Verwarm de oven voor op ca 175 C. Doe de koolrolletjes in een ovenschaal en druppel er een klein beetje olijfolie bij. Verdeel de citroen over de koolrolletjes (dus 1 schijfje per rolletje) en steek het desnoods vast met een cocktailprikkertje. Dek de schaal af met alufolie en schuif alles ca. 30 minten in de oven. Kook wat je overhebt van de marinade eventjes door en vul zo nodig aan met wat extra sauzen die je in de marinade hebt gebruikt. Serveer deze soyasaus bij de koolrolletjes. Tip 1: Tijdens de laatste 5 minuten kun je evt nog wat taugé in de schaal toevoegen. Tip 2: Dit gerecht is erg lekker met een gewone witte rijst. Ook lekker bij andere gerechten als mihoen, bami, nasi, etc.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oosterse koolrolletjes met gevulde varkenshaasjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven