Ontbijtspek
Ingrediënten
- 1 kilo varkensbuik
- 50 gram pekelzout
- 40 gram suiker
- beukenhout rookmot
Bereidingswijze
Bewaar in de koelkast gedurende 7 dagen en draai elke dag om. Spoel het vlees af, droog af met keukenpapier en laat 1 dag in de koelkast drogen (onafgedekt)
Rook het vlees koud voor een periode van 12 tot 24 uur.
laat 1 dag in de koelkast rusten voor het vlees te snijden
Meer Recepten
- Gevulde varkenshaasjes4 porties
3 uur en 30 minuten
lekker_koken - Boeuf Provencal4 porties
3 uur en 5 minuten
robancona - Gebakken lever met uien4 porties
15 minuten
robancona
Allergenen Informatie
Voor dit ontbijtspek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Ontbijtspek