Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Morcon recept
Morcon recept

Morcon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng ham, varkensvlees, kaas, zoetzuur en olijven met 1 eetlepel van de sojasaus, het citroensap, zout, komijnpoeder en het losgeklopte ei.
Leg de lap runderlende op een plank en spreid het gehaktmengsel erover uit.
Verdeel de eierparten over de vulling, rol het zorgvuldig op en bind de rollade op vele plaatsen vast.
Doe de rollade in een ondiepe braadpan.
Meng bouillon, azijn, tomatensaus, gesneden ui, knoflookpulp laurierblad, resterende 2 theelepels sojasaus, wat zout en peper en giet het mengsel bij de rollade.
Sluit de pan en schuif haar 1 uur in de oven op 190 graden C. of tot het vlees mals is geworden.
Meng bloem met koud water tot een papje (maizena kan ook).
Haal de pan uit de oven en leg de rollade even uit de pan.
Roer het bloempapje door de saus. Leg het vlees er weer in, sluit de pan en kook nog 15 minuten op een klein vuur, roer af en toe.
Haal de rollade uit de pan, leg haar op een schaal en snijd in plakken.
Geef de saus en gekookte rijst er apart bij.

Allergenen Informatie

Voor dit morcon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven